Λεύκανση

  Τι εννοούμε με τον όρο λεύκανση;

Πρόκειται για μια τεχνική που μας επιτρέπει να αποκτήσουμε λευκότερα δόντια ανώδυνα, απλά και γρήγορα.

Τι προκαλεί δυσχρωμία στα δόντια μας;

Οι πιο συνηθισμένοι παράγοντες που σκουραίνουν τα δόντια είναι η κατανάλωση τροφών και ποτών με έντονες χρωστικές ουσίες, όπως καφές, μαύρο τσάι, κόκκινο κρασί, το κάπνισμα και οι τυχόν τραυματισμοί των δοντιών. Επομένως με την πάροδο των χρόνων τα δόντια αποκτούν μια πιο σκούρα απόχρωση.

Ποια είναι η διαδικασία της λεύκανσης;

Κατά την λεύκανση εφαρμόζεται ένας λευκαντικός παράγοντας σε μορφή ζελέ πάνω στα δόντια που απελευθερώνει οξυγόνο, το οποίο εισέρχεται στην αδαμαντίνη και την οδοντίνη των δοντιών προκαλώντας τον αποχρωματισμό τους.

Πόσα είδη λεύκανσης υπάρχουν;

Η λεύκανση διακρίνεται σε :

  1. Χημική
  2. Φωτοθερμική
  3. Φωτοχημική

 

home bleachingΗ Χημική Λεύκανση γίνεται στο σπίτι με ειδικούς εξατομικευμένους νάρθηκες, οι οποίοι κατασκευάζονται στο εργαστήριο μετά από τη λήψη αποτυπώματος της άνω και κάτω γνάθου.Κατά την δεύτερη συνεδρία ,όπου και παραδίδονται οι νάρθηκες στον ασθενή, δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τη σωστή χρήση του λευκαντικού παράγοντα και την τοποθέτηση των ναρθηκών.

Συγκεκριμένα, τοποθετούμε την απαραίτητη ποσότητα  υλικού στους νάρθηκες και τους φοράμε στο στόμα για τον προτεινόμενο χρόνο. Μετά το τέλος της εφαρμογής τους ,αφαιρούμε και πλένουμε καλά τα δόντια και τους νάρθηκες ,πριν τους αποθηκεύσουμε μέχρι την επόμενη χρήση.

 

whitening lightΗ Φωτοθερμική Λεύκανση γίνεται στο οδοντιατρείο με τη χρήση ειδικής λάμπας υπό την επίβλεψη του οδοντίατρου. Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης στο οδοντιατρείο, ο οδοντίατρος θα απομονώσει τα ούλα γύρω από τα δόντια με ειδικό υλικό ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τον λευκαντικό παράγοντα. Στη συνέχεια τοποθετείται το λευκαντικό ζελέ πάνω στα δόντια και το αφήνει να ενεργήσει για περίπου 10-20 λεπτά με την παράλληλη δράση της ειδικής λάμπας. Αφού τελειώσει η διαδικασία αφαιρείται το λευκαντικό ζελέ (με ειδική αναρρόφηση) καθώς και η απομόνωση των ούλων και έπειτα τα δόντια ξεπλένονται με νερό και αέρα. Συνήθως απαιτείται άλλη μια συνεδρία των 10-20 λεπτών σε ένα επόμενο ραντεβού παράλληλα με την έναρξη της διαδικασίας λεύκανσης στο σπίτι.

   

lasermalakwnΗ φωτοχημική λεύκανση γίνεται με τη χρήση συσκευών laser. Η ενέργεια που εκλύεται απο το laser διασπά πολύ γρήγορα το λευκαντικό παράγοντα με συνέπεια την επίτευξη ταχύτερης, ασφαλέστερης και απλούστερης λεύκανσης.

 

Η συνδυαστική μέθοδος λεύκανσης είναι αυτή που πραγματοποιείται στο χώρο μας αφού προσφέρει ακόμη καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα. Γίνεται χρήση σύγχρονων λευκαντικών παραγόντων στους οποίους η συγκέντρωση της δραστικής ουσίας είναι καθορισμένη βάση ευρωπαικων προδιαγραφών ώστε να μην αποδυναμώνεται η επιφάνεια του δοντιού.

Επικοινωνία

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Επικοινωνία

Μιχαλακοπούλου 86

1ος Όροφος  

11528, Αθήνα          

Τηλ: 210 7789869    

Fax: 210 7473805

Αναζήτηση


Χάρτης