Εμφυτεύματα

ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ

Τις τελευταίες δεκαετίες τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν μια εξαιρετική λύση σε περιπτώσεις απώλειας ενός ή περισσοτέρων δοντιών, αποτελώντας μια σταθερή βάση για να τοποθετηθούν τα τεχνητά δόντια που θα δείχνουν και θα λειτουργούν σαν τα φυσικά μας δόντια. 

Η συνεχής επιστημονική κατάρτιση  του οδοντιάτρου κ. Γεώργιου Σουλτάτη στον τομέα της χειρουργικής τοποθέτησης των εμφυτευμάτων,καθώς και στην κατασκευή προσθετικών αποκαταστάσεων επί εμφυτευμάτων, εγγυάται το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την μακροβιότητα της όλης εργασίας.

Τι είναι το εμφύτευμα;

Το εμφύτευμα αποτελεί ιατρικό εξάρτημα σχεδιασμένο για:

  • Να αντικαταστήσει μία απούσα βιολογική δομή
  • Να υποστηρίξει μια κατεστραμμένη βιολογική δομή
  • Να βελτιώσει μία υπάρχουσα βιολογική δομή

Η επιφάνεια των οδοντικών εμφυτευμάτων η οποία έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό είναι κατασκευασμένη από βιο-ιατρικά υλικά .

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ένα στήριγμα κατασκευασμένο από τιτάνιο υψηλής ποιότητας και καθαρότητας. Το τιτάνιο είναι το πλέον βιοσυμβατό μέταλλο στη φύση. 

Τοποθετείται εντός του οστού της γνάθου και με την πάροδο του χρόνου ενσωματώνεται με αυτό (οστεοενσωμάτωση).

Το οδοντικό εμφύτευμα αποτελεί μία τεχνητή οδοντική ρίζα η οποία αντικαθιστά την πραγματική , όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της οστεοενσωμάτωσης, μια στεφάνη, μια γέφυρα ή μια οδοντοστοιχία μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια πάνω στα εμφυτεύματα.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα , η επιλογή της διαμέτρου του εμφυτεύματος  είναι ανάλογη με την θέση του ελλειπόντος δοντιού, της μορφολογίας της γνάθου για το καλύτερο δυνατό αισθητικό , λειτουργικό και βιολογικό αποτέλεσμα.

Γιατί τα προτιμούμε;

Με την παραδοσιακή μέθοδο, όταν θέλουμε να αντικαταστήσουμε ένα ή περισσότερα δόντια, είμαστε υποχρεωμένοι να τροχίσουμε δύο τουλάχιστον παρακείμενα προκειμένου να στηρίξουμε σε αυτά μια γέφυρα.

Σε αντίθεση, τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν τις ρίζες των δοντιών και αποτελούν σταθερή βάση για τις προσθετικές εργασίες, διατηρώντας έτσι την ακεραιότητα των διπλανών δοντιών. Τα εμφυτεύματα αποτελούν λύση επιλογής σε περιπτώσεις μερικής, εκτεταμένης ή και ολικής νωδότητας. Στις περιπτώσεις όπου παρατηρείται ολική απώλεια δοντιών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε επένθετες οδοντοστοιχίες ( στήριξη με 2-4 εμφυτεύματα), είτε ακίνητες αποκαταστάσεις ( στήριξη με μεγαλύτερο αριθμό εμφυτευμάτων).

Πλεονεκτήματα Εμφυτευμάτων


Τα πλεονεκτήματα της χρήσης των εμφυτευμάτων σε σύγκριση με τις συμβατικές προσθετικές ( μερική – ολική οδοντοστοιχία κλπ) είναι:

  1. Προστασία των γειτονικών δοντιών από τροχισμό.
  2. Εξαιρετική μάσηση.
  3. Διατήρηση σχήματος προσώπου.
  4. Πρόληψη οστικής απορόφησης
  5. Διατήρηση της αίσθησης της γεύσης συγκριτικά με την οδοντοστοιχία.
  6. Φυσιολογική λεκτική άρθρωση
  7. Τόνωση αυτοπεοίθησης
Επικοινωνία

Οδοντιατρικό Κέντρο Σουλτάτη


ΑΘΗΝΑ

Μιχαλακοπούλου 86
ΤΚ. 11528, Αθηνα
2107789869
2107711894ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Αποδήμων Ευρυτάνων 13
ΤΚ. 36100, Καρπενήσι
Τ. 2237023666
gs@soultatisdental.grΠληροφορίες

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Λαμπερά Χαμόγελα

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

CHANGING LIVES
Βρείτε μας!

Τα νέα μας

Δείτε ενδιαφέροντα περιστατικά και τα νέα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςCopyright 2019 GSD. All rights reserved. Powered by Georgios Kouratiadis